4. Altın Turaç Damgasını Ankara HiltonSA’ da Vurdu

Çukurovanın Devleri Ankara HiltonSA’da Buluştu

Çukurovalılar Derneği’nin aylık, bölgesel süreli yayımı olan “Çukurova Lobisi” dergisinin, 5 Mayıs 2012 günü Ankara HiltonSA Otelde muhteşem bir organizasyon ile gerçekleştirdiği, Çukurova Bölgesinde yetişmiş 2011 Yılının En İyileri, 4. Altın Turaç Ödül Töreni programında Ülkemizin kendi alanında ki devlerini buluşturdu… Çukurova Lobisi dergisi 24 Oğuz boyunu temsilin 24 kategoride elektronik ortamda üç buçuk ay süren anket oylaması sonucu değerlendirilerek Seçici Kurul tarafından tespit edilen mümtaz şahsiyetler; 18 kategoride alan ödülü, 5 kurum ve şahsiyete de Yüksek Onur ve Onur ödülü sunuldu.

Demet Sabancı Çetindoğan ödülünü Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu’ndan alırken

Sunumu Filiz Altunay tarafından yapılan ödül töreninde, Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçısı Yıldız Çam Özdemir ezgi ve türküleriyle gece ayrı bir renk katmıştır. Törenin, açılış konuşmasını Çukurovalılar Derneği Genel Başkanı Ali Alper Çetin yaptı. Çok seçkin konukların katıldığı gece de;   Yaşam Boyu Onur ödülünü alan Demet Sabancı Çetindoğan, mütevazılığı ve zarafetiyle silinmeyecek bir iz bıraktı. Yılın Tıp Bilimcisi Prof. Dr. İlter Varinli ve eşi Prof. Dr. Seyhan Varinli, Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Yılın Belediye Başkanı seçilen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve eşi, Fatma Doğan, Prof. Dr.Taciser Onuk, Yılın Bilim Adamı Prof. Dr. Mehmet Demir, Yılın İşkadını Hediye Dalgıç, Yılın İşadamı Hamdi Akın’ın oğlu Selim Akın, Devlet Eski Bakanı Işın Çelebi ve eşi Şükran Çelebi, Devlet Eski Bakanı Sadi Somuncuğlu, Yaşam Boyu Onur Ödülü alan Murat Eğitim Kurumları Murat Baskı, Milli Eğitim Eski Müsteşar Yardımcısı Necdet Özkaya, Hatay Eski Valisi Abdulkadir Sarı, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Savaş, Dr. Halil Atılgan, Mustafa Onar gibi ünlülerin ve çok seçkin konukların bulunduğu gece muhteşemdi.

Yılın Yazarı Yaşar Kemal’in ödülü takdim edilirken Nebil Özentürkün’ün Yaşar Kemal için hazırladığı tanıtım slaydı müthiş bir ilgi topladı. 4. Altın Turaç Ödül Töreni Başkente damga vurdu.

Yılın Eğitim Kurumu olan Gündoğdu Eğitim Kurumları adına Lale Gündoğdu,Yılın Bürokratı TBMM Başkanı Özel Kalem Müdürü Mücahit Durmuşoğlu, Yılın Ekonomisti Levent Nihat Güleç, Yılın Haber Sitesi CRT Medya Ceyhaninsesi.com Şahin Özer, Yılın Hukukçusu Dr. Ali Ürey, Yılın Şairi Harika Ufuk, Yılın STK’sı Ceyhan Kent Konseyi Başkanı Alemdar Öztürk, Yılın Çiftçisi Bahri Kaya, Yılın Yüksek Öğrenim Öğrencisi Serhat Çolak, Ünlü Şair-Söz yazarı Ö. Kaplan Kozanoğlu, Ankara Avcılar Atıcılar Kulübü Başkanı Mahmut Erhan Özer, Ceyhan Bakallar ve Bayiler Odası Başkanı Selahattin Güler, Atlas Sürücü Kursu Umut Topal, Kocaeli Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut ve Başkan Yardımcısı Cabbar Yusuf Koyurtgan, ANDAY Başkanı Ramazan Püsküllü, Bulgur Gıda Şükriye-Mehmet Kozalak, Üçer Mühendislik Proje Müdürü Abdurrahman Çetin, Hacer-Mustafa Alşan, Orhan Gazi Yüce, Adana Milli Eğitim Eski Müdürü Hüseyin Yakar, Ahmet Bozkurt  gibi çok değerli şahsiyetler törenimizin konuklarıydı.

İşte Ödül Alan Çukurovanın EN’leri

1) Yaşam Boyu Onur Ödülü Demet Sabancı Çetindoğan DemSA ve MediaSA Yön. Kur. Bşk.

2) Yaşam Boyu Onur Ödülü Murat Baskı Murat Eğitim Kurumları Yönetim Kur. Bşk.

3) Yaşam Boyu Onur Ödülü Dr. Halil Atılgan Araştırmacı-Yazar

4) Onur Ödülü Ali Küçükaydın Adana Milletvekili

5) Onur Ödülü Mustafa Onar Tarihçi, Araştırmacı-Yazar

6) Yılın Belediye Başkanı Macit Özcan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı

7) Yılın Bilim Adamı Prof. Dr. Mehmet Demir A.Ü Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi

8 ) Yılın Tıp Bilimcisi Prof. Dr. İlter Varinli Adana Dünya Göz Hastanesi Başhekimi

9) Yılın İşadamı Hamdi Akın Akfen Holding ve TAV Yönetim Kurulu Bşk.

10) Yılın İşkadını Hediye Dalgıç AGİP Der Yönetim Kurulu Başkanı

11) Yılın Bürokratı Mücahit Durmuşoğlu TBMM Başkanı Özel Kalem Müdürü

12) Yılın Hukukçusu Av. Dr. Ali Ürey Fındıklı Hukuk Bürosu

13) Yılın Ekonomisti Levent Nihat Güleç Halk Bankası Ankara 1. Bölge Koordinatörü

14) Yılın Eğitim Kurumu Gökhan Gündoğdu Gündoğdu Eğitim Kurumları

15) Yılın Yazarı Yaşar Kemal Yazar

16) Yılın Şairi Harika Ufuk Şair-Yazar

17) Yılın Spor Adamı Fatih Terim GS Teknik Direktörü

18) Yılın Gazetecisi Yavuz Donat Sabah Gazetesi Yazarı

19) Yılın Haber Sitesi Şahin Özer CRT Medya – ceyhaninsesi.com

20) Yılın Sanatçısı Yaşar ( M. Yaşar Günaçgün) Şarkıcı

21) Yılın STK Alemdar Öztürk Ceyhan Kent Konseyi Başkanı

22) Yılın Çiftçisi Bahri Kaya Çiftçi- Çevretepe Köyü Muhtarı

23) Yılın Y.Öğrenim Öğrencisi Serhat Çolak A.Ü Siyasal Bilgiler Fakültesi

2 comments on “4. Altın Turaç Damgasını Ankara HiltonSA’ da Vurdu

1. Harika Ufuk dedi ki:

Tek kelimeyle muhteşemdi. Başta Ali Alper Çetin Bey olmak üzere bütün emeği geçenleri kutlarım. Yılın Şairi seçilmek benim için büyük onurdur.

2. Orhan Gazi Yüce dedi ki:

Böyle güzel bir organizasyonu gerçekleştiren başta Başkan Ali Alper Çetin ve tüm ekibini tebrik eder, hepsini kutlarım. Zor ve detay gerektiren bir organizasyon olmasına rağmen her şey fevkalade güzeldi…