Akdeniz meyve sineği için acil toplantı

Ali Ekber Yıldırım

Akdeniz meyve sineği zararlısı için yazdıklarımız ses getirdi. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü Akdeniz meyve sineği ile ilgili acil toplantı yapacak.
Turunçgillere ciddi zarar veren ve özellikle Rusya’ya ihraç edilen yaş meyve ve sebzelerin geri gönderilmesine gerekçe olan Akdeniz meyve sineği ile mücadele için “Akdeniz Meyve sineği Mücadelesi Ulusal Eylem Planı”nı görüşmek üzere ilgili kuruluşlar “İvedi” toplantıya çağrıldı. Toplantı 29 Kasım’da yapılacak.

Başkanlıktan acil çağrı

Gıda ve Kontrol Genel Müdür Vekili Harun Seçkin imzasıyla ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilen yazıda şu bilgilere yer verildi:
“Akdeniz meyve sineği ( Ceratitis capitata) turunçgilin en önemli zararlılarından birisi olup polifag bir zararlıdır. Dış Karantinaya tabi olan Akdeniz meyve sineğinin ihracatta toleransı sıfır olup, mücadelesi ülke ekonomisi açısından büyük önem arz etmektedir.
Bu amaçla ilgili kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri paydaşların görüş ve önerileri de dikkate alınarak oluşturulan “Akdeniz Meyve sineği Mücadelesi Ulusal Eylem Planı” taslağını görüşmek üzere 29 Kasım 2019 tarihinde saat 14:00’de Bakanlığımız 6. Kat 641 No’lu Salonda bir toplantı yapılacaktır. Söz konusu toplantıya, hazırlıklı olarak katılım sağlanması hususunda gereğini arz/rica ederim.”

Bakanlık yazısı

Ali Ekber Yıldırım