Onursal Başkanımız, Kıymetli Hemşerimiz Sayın Ali Alper Çetin Vefat Etmiştir.

Onursal  Başkanımız Ali Alper Çetin 1955 yılında Ceyhan’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ceyhan’da tamamladı. Çukurova Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Fakültesi Makina Mühendisliği bölümünü 1980 yılında başarı ile bitirerek “Makina Mühendisi” oldu. Gazi Üniversitesi “İşletme Yönetimi” dalında yüksek lisansını tamamladı.1984 yılında Devlet Lisan Okulu İngilizce bölümünden mezun oldu. A Ü Siyasal Bilgiler Fakültesi “Mühendisler için İşletme Yönetimi” eğitimini tamamlayarak kariyer yaptı. DSİ Genel Müdürlüğünde, 1980 yılından beri Mühendis, Kısım Şefi, Başmühendis, Şube Müdürü ve Bölge Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Yurt dışı ve içinde İçmesuyu ve ekipmanları ile çok çeşitli eğitimlere katıldı. Son olarak DSİ 5.Bölge (Ankara) Bölge Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sekreterliği, TSE’de Otomotiv Hazırlık Grubunda Raportörlük, Ambalaj Özel Daimi Komitesi Üyeliği, Şehiriçi Yolar ve Kavşaklar Özel Daimi Komitesi Üyeliği gibi Standart Hazırlama gruplarda teknik görevler yaptı. TÜRK KAMU-SEN Kurucu Üyeliği ve Eğitim Genel Sekreterliği, BASK Kurucu Üyeliği ve Teşkilatlandırma Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. Ceyhan Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanı ve başkanlığı (1991-1996), Çukurovalılar Derneğinin Genel Başkanlığını (2008-2013) yapmıştır. Kendisi Çukurovalılar Derneğinin Onursal Başkanıdır. Sivil toplum kuruluşları ile “Sivil İnsiyatif” in gelişiminde etkin rol oynadı. Ülkemizin ve bölgemizin problemlerini kamuoyuna taşıyarak çözüm önerileri geliştirdi. KOSGEB-Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme Başkanlığının kuruluş kanunun hazırlanması ve kuruluş çalışmalarında çok etkin rol oynadı. Türk Sanayine önemli katkılar yaptı. Sanayi, yerel yönetimler, tarım konusunda araştırmaları oldu. Mühendis Odalarında “Meslekte Birlik”, Makina Bülteni, Gıcık, Çukurova Lobisi dergilerinin kuruculuğunu yapmıştır. Sayın Çetin İngilizce bilmekte olup, evli, iki çocuk babasıydı.

Gerçekten acımız çok büyük. Derneğimize ve hemşerilerimize verdiği gönülden destekler için sonsuz teşekkürler. Kalbi Çukurova aşkıyla yanıp kavrulan, hemşerileri için elinden geleni yapmaya uğraşan mükemmel bir insandı. Allah varsa günahlarını affeylesin. Mekanı cennet olsun.

2 comments on “Onursal Başkanımız, Kıymetli Hemşerimiz Sayın Ali Alper Çetin Vefat Etmiştir.

1. Bekir dedi ki:

ölgenin en kral en baba insanını kaybettik hayatı boyunca her zaman memeleketi için emek verdi hizmet verdi yeri doldurulamaz bir değerimiz başta ailesi olmak üzere hepimizin başı sağolsun

2. Mehmet MISIRLIOĞLU dedi ki:

Sevgili arkadaşım Ali ALPER ÇETİN vefatını bugün DSİ 5. Bölge müdürlüğünün toplu mesajı ile öğrendim. Hiç beklemediğim bir haber ve aiden duyunca şoke oldum. Daha sonra beni Sait Ulutaş ARADI. Mehmet DUYDUN MU aLİ aLPER vefat etmiş dedi.

Biz arkadaş ve dostların çok üzüldük.

Allah ailene ve çocuklarına sabırlar versin. Allah rahmet etsin. Mekanın cennet olsun.