Vali Atış’ın Lobicilik İtirafı Üzerine…

Adana Valisi İlhan Atış, yerel bir gazeteye Adana’nın Ankara Lobisine ihtiyacı olduğunu söyledi. Atış, “ Adanalıların İstanbul’dan ziyade Ankara Lobisine ihtiyacı var ” dedi ve ekledi: “ Başarısız noktalarımızdan biriside budur maalesef ”

Dikkatinizi çekeriz; Tırnak içinde ki son cümle konunun teşhisinde yaşanan hayal kırıklığının açık itirafıdır.

Öncelikle ifade etmek gerekir ki, Ankara’da lobi faaliyetlerini Adanalılar namına yürüten son derece dinamik bir yapı zaten mevcut. Yeni arayışlara girerek bulanık suda balık avlamanın hiç gereği yok.

Vali bey göz ardı etse de Çukurovalılar Derneğinin seçkin isimlerinden oluşan Yönetim Kurulu ve onun saygıdeğer başkanı Ali Alper Çetin, bireysel imkânlarını feda ederek lobiciliğin gereklerini büyük bir başarı ile yerine getiriyor zaten. Ankara’da böyle bir yapının varlığını herkes gururla izliyor.

Bu oluşumu Ankara bürokrasisinde görev yapan Adanalı üst düzey bürokratlar biliyor, bölge milletvekilleri de biliyor…Ne acıdır ki sadece Adana Valisi İlhan Atış bey farkında değil.

Çukurovalılar Derneğinde her yıl muntazam kurtuluş günü etkinliği düzenliyor. Adana kökenli bürokrat, siyasetçi, sosyo ekonomik ve de kültürel dünyanın bireyleri ile sıkı bir dayanışma içinde çeşitli ziyaretler yapılıyor.

Ülke geneline yayılan Çukurovalılar “bir ve diri ” tutma gayesi ile Çukurova Lobisi Dergisi adı altında yayıncılık faaliyetlerine ciddi maliyetlere rağmen imza atılıyor.

Adanalıların ülke çapında ses getiren başarılarını ödüller vererek taltif ediyorlar. Bu sayede yürütülen etkin lobi faaliyeti Ankara’daki Adanalılar tarafından fevkalade rağbet görüyor.

Bütün bunlara rağmen Çukurovalılar Derneğini görmezden gelinerek lobicilik adına hala başka adres aranıyorsa pes artık!

Vali Atış, Adana’nın bayrağını şerefle dalgalandıran Çukurovalılar Derneğini hangi gerekçe ile görmezden geliyor bunu anlamak mümkün değil.

Derneğin ÇUKUROVADER. ORG.TR isimli birde web sitesi var. İnceleme zahmetinde katlanılırsa eli öpülesi bu insanların yaptıkları çok daha iyi anlaşılacaktadır.

Çukurovalılar Derneğinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri çoluk çocuklarının rızıklarını keserek derneğe omuz veriyor, Adana’nın tanıtımı için gece gündüz gayret sarf ediyorlar.

Ankara’da hazır kuvvet bekleyen böylesi bir yapıya destek vererek sağlam neticeler almak yerine, yeni maceralarla çarçura girmek dipsiz kuyuya taş atmaktan ne denli farklıdır.

Üstelik kime ne fayda sağlayacaktır?

Ya da hangi akla hizmet edecektir?

Azmi Ertan

Adanahaber.Net Yayın Koordinatörü

Adanahaber.net ( 31.10.2010 )